O S L O

Oslo er 4 etasjes høye fasader, og mennesker som drømmer om at byen skal være noe annet enn det den er, uten å prøve å gjøre noe med det. En gryte av rikdom og fattigdom. Funksjonelle jakker, komfortable joggesko, praktiske sekker. Dyre vesker, pelser, piqueter, og blonde hestehaler, som løper gjennom gatene på Frogner. Oslo er kongen, Oslo er de hjemløse som står i kø, i håp om å få være så heldig å få sove innenfor fire vegger. Oslo er hipsterne som ruller over feeden min på instagram, med sine sorte, ultratynne siluetter. Oslo er skaterne, Oslo er fyren med de crazy øynene som forteller meg at noen på trikken vi sitter på, er ute etter å drepe han. Oslo er lukten av blader og eksos. Oslo er sotede hvite biler som speider etter afrikanske horer. Oslo er kjendisene man ikke blir starstruck av å sitte ved siden av på Kaffebrenneriet, Transene på Elsker, Puffy pomeranians i håndvesker på Teaterkafeen. Oslo er hemmelige raves i nedlagte lokaler, på kaia bortenfor Akershus festning, Utlendinger med perfekt norsk aksent, som ikke regnes som norske uansett. Oslo er motefolk som ikler seg asymetriske kjoler og falske smil, og møter hverandre for champagne og ass-kissing på Elle fest på kunstnernes hus. Oslo er nedtagga fritidsklubber, og plettfrie plener i Vigelandsparken.

Oslo er blanke målrettede blikk, og en kald skulder, du ikke må finne på å lene deg på.

 

(Utdrag fra en lengre tekst jeg skrev til Bachelor, våren 2014)

Reklamer

    • Ja, Oslo ass. Jeg både elsker, og har et litt distansert og kritisk blikk på byen. Den er på vei til å bli bedre, men det er enda et godt stykke før den fyller alle mine behov, på en måte.

  1. Og likevel er det noe som er så tiltrekkende ved denne byen som er så full av mennesker at man føler seg ensom, noe frigjørende, likevel noe som holder en fast og tetter luftveier. Oslo har sin sjarm. Og dine tekster. Som får hårstråene på armen til å reise seg opp, kulden til å løpe raskt nedover ryggraden, som får sommerfuglene til å samles på studentfyll i magen. Du skriver så bra, så fengende, så enkelt. Varmer trønderhjertet mitt


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s